Online CaprilliCompetitie

Dressuur en springen in één proef. Leuk voor de allrounders en de afwisseling!Omdat helaas gewone wedstrijden nog steeds niet mogen vanwege Corona gaan we een Online CaprilliCompetitie DEquiC organiseren. Voor dressuurruiters zijn er voldoende online wedstrijden. Maar voor de allrounders en springers helaas niet. Echter heeft niet iedereen de mogelijkheid om een heel parcours neer te zetten en zodoende is besloten om een caprillicompetitie op te zetten.

De Caprilliproef is een dressuurproef met hindernissen en is dus een leuke toets om te zien of je paard of pony gehoorzaam is. Naast dat dit gewoon heel erg leuk is, is het ook nog eens leerzaam. Om mee te doen aan deze Online CaprilliCompetitie DEquiC hoef je geen klassering oid te hebben. Je mag zelf de hoogte kiezen van de hindernissen en het niveau.

We beginnen eenvoudig. Blijkt deze formule te werken, dan zullen er moeilijker niveaus met nieuwe proeven worden toegevoegd bij een volgende competitie.

Deelname en Niveaus

De proeven zijn ingedeeld in twee niveaus. Niveau 1 is een proef met alleen stap en draf. Alle hindernissen zullen uit draf worden genomen. Niveau 2 is een proef waarbij de hindernissen in draf en galop moeten worden genomen.

Je mag zelf de hoogte van de hindernissen bepalen, evenals het materiaal en soort hindernis zoals bv een hekje. De hindernissen moet je opbouwen als kruisje of stijlsprong. In Niveau 2 mag er ook van een hindernis een oxer worden gemaakt. Bij welke hindernis je dat wilt is je eigen keus.

Bij beide niveaus moeten de hindernissen wel opgesteld worden volgens de parcoursschets in een 20 x 40 m baan met bakletters.

Daarnaast hebben we een onderverdeling gemaakt naar jonger dan 18 (jeugd) of 18 en ouder (senior). Senioren op pony’s en jeugd op paarden, het mag allemaal, iedereen kan meedoen! Uiteindelijk zijn er dus vier groepen:

  • Niveau 1 – jeugd, rubriek 1
  • Niveau 1 – senior, rubriek 2
  • Niveau 2 – jeugd, rubriek 3
  • Niveau 2 – senior, rubriek 4

Afhankelijk van het aantal deelnemers zullen er ook leuke prijzen te winnen zijn. Welke dat zijn houden we nog even geheim. Bij weinig deelname kunnen er groepen samengevoegd worden.

Wedstrijdtenue is niet verplicht, maar mag natuurlijk wel. Cap en laarzen of chaps zijn natuurlijk wel verplicht.

Je mag met meerdere paarden of pony’s meedoen. Per combinatie moet je dan het inschrijfformulier invullen op deze website van DEquiC.

Kosten

De kosten voor deelname zijn € 15 per combinatie. Je dient je eerst in te schrijven via de website van DEquiC. Na inschrijving ontvang je automatisch een bevestigingsmail met je deelnemernummer en de betalingsgegevens. Inschrijven en betalen kan tot en met 26 maart, insturen video kan tot en met 31 maart.

Heb je niet de mogelijkheid/materiaal om zelf 5 hindernissen op te zetten, dan is het mogelijk om zaterdag 27 (niv 1) of zondag 28 maart (niv 2) bij DEquiC de proef incl. hindernissen te rijden. Je dient wel zelf voor een filmer te zorgen. Ivm Corona-maatregelen dien je dan de proef uit je hoofd te rijden (per combinatie 1 groom), tenzij er dan versoepelingen van de Corona-regels zijn. De extra kosten daarvoor zijn € 5 per combinatie. We werken dan met een tijdslot op afspraak. Dit wordt op 26 maart per mail gecommuniceerd. Rijden bij DEquiC is geheel op eigen risico. DEquiC is niet aansprakelijk voor enige vorm van schade en/of letsel.

Video

De proef moet worden opgenomen vanaf C. Proeven mogen worden voorgelezen (bij DEquiC afhankelijk van geldende Coronaregels). Aan het begin van de video, voordat je je proef begint, zeg je duidelijk je naam, de naam van je paard/pony , niveau en het deelnemer-nummer dat in de bevestigingsmail staat. Daarna start je je proef. Is de opname klaar dan stuur je deze met www.wetransfer.com naar info@dequic.nl. Vermeld dan even wie op de video staat met deelnamenummer. Als je betaling is ontvangen dan wordt je proef beoordeeld en rij je mee om de prijzen.

Alle ingestuurde video’s worden na afronding van het evenement verwijderd.

Je kunt je inschrijven voor deze online competitie t/m 26 maart. De video’s kunnen tot uiterlijk 31 maart worden toegestuurd. Daarna start de beoordeling. We zullen zo spoedig mogelijk de uitslag bekend maken!

Heel veel succes en plezier!Te downloaden informatie voor de wedstrijd:OPGAVE NIET MEER MOGELIJK