Instructie/diensten

DEquiC voert verschillende diensten uit, zoals:

Lessen en Trainingen

Lessen en trainingen voor wedstrijd- en recreatieruiter waarbij plezier en happy athlete voorop staat. De lessen kunnen o.a. dressuur, springen of eventing gericht zijn. Hierbij zijn privé of groepslessen mogelijk. Maar ook verenigingen en clubs kunnen een beroep doen op DEquiC voor (gast)instructie of als tijdelijke invaller. Contact


Mental coaching

Tijdens het lesgeven, het jureren op wedstrijden komen we ruiters met mentale uitdagingen tegen. Denk aan faalangst, onzekerheid, het niet meer op een paard durven na een val, het niet meer durven springen etc. DEquiC begeleidt ruiters om hun onzekerheden en angsten te verminderen. Daarbij wordt er gewerkt om de mentale veerkracht en weerbaarheid van de ruiters te vergroten en het plezier met hun paard of pony te vergroten. 

Meer informatie op de pagina Mental Coaching.


EMDR

Ook kan gebruik worden gemaakt van EMDR (Eye Movement Desensitization and reprocessing) om trauma’s en angsten te overwinnen. Gecertificeerd EMDR coach.

Meer informatie op de pagina EMDR


Wedstrijdbegeleiding

Ga je voor het eerst op wedstrijd, ga je een nieuwe discipline rijden of heb je andere begeleiding nodig op wedstrijden, dan kan DEquiC u helpen. Van voorbereiding tot op de dag zelf tot nabespreken. Vraag naar de mogelijkheden via het contactformulier.


Paarden wegen

DEquiC heeft een eigen veterinaire paardenweegschaal.

Zie op de pagina Paarden wegen de nadere informatie.


Workshops, clinics en trainingen

DEquiC organiseert verschillende workshops en clinics. Deze kunnen zowel theoretisch als praktijkgericht zijn. Denk maar aan SGW-clinic, schriktrainingen of het leren bandageren. Hoe kijkt een jury naar een dressuurproef etc. Deze workshops en clinics kunnen ook in samenwerking met een vereniging of club worden georganiseerd. Informatie hierover vindt u op de pagina: Agenda


Gymnastiseren paard

Door middel van gerichte trainingen met balken kan het paard sterker, en losser worden. Door dit in verschillende delen op te pakken kan o.a. gewerkt worden aan balans, rechtrichten, stelling & buiging. Dit kan ook in de vorm van clinics worden gegeven. Dit kan een onderdeel van de lessen of trainingen zijn of een aparte clinic (zie Agenda).


Freerider trainingen

DEquiC is in het bezit van een ANKY Freerider. Dit trainingstoestel kan zorgdragen voor een goede zit en balans op het paard. Ook zitlessen in de praktijk zijn aansluitend mogelijk. Dit is zowel in groepsverband als privé mogelijk. De Freerider trainingen worden alleen gegeven op de eigen locatie. Maak een afspraak via het contact formulier.