Mental Coaching voor Ruiters

Heel veel ruiters ondervinden mentale spanning of stress bij verschillende onderdelen in de omgang met paarden en in de sport. Dat hoeft niet alleen wedstrijdsport gericht, maar ook recreatie- en manegeruiters kunnen spanning en/of stress ervaren. Denk daarbij aan bijvoorbeeld:

  • Ervaar jij stress of wedstrijdspanning?
  • Durf je niet meer te springen, op te stappen, te galopperen of anderszins?
  • Ervaar jij faalangst?
  • Krijg je te veel druk van buitenaf af of leg je je die zelf op?
  • Ben je onzeker?
  • Durf je niet op een bepaald (manege)paard?
  • Vind je het vervelend dat (vreemde)mensen kijken naar jouw rijden/ jouw proef?
  • Durf je niet op buitenrit?
  • ……………………..

Dan kan DEquiC je ondersteunen/coachen in het mentale proces om een betere mindset te verkrijgen en zo op die manier beter/optimaal te kunnen presteren en van je paard/pony en (wedstrijd)sport te genieten en plezier te beleven aan je passie. Daarnaast vergroot het je weerbaarheid en mentale veerkracht. Dit is ook goed bruikbaar in je dagelijkse leven wanneer je stress, spanning of druk ervaart.

Helene Delfgaauw is een gediplomeerde Mental Coach voor Ruiters. Haar theorie-examencijfer was een 8,8 en voor haar portfolio heeft ze een 9,6 gekregen. In al haar lessen staat het plezier van ruiter en paard altijd voorop.

Haar motto is: “Niets moet, alles mag, proberen geeft een lach!”

Daarnaast heeft ze haar eigen stapjesmethode ontwikkelt in haar rijlessen, die ook perfect aansluit bij mental coaching, waardoor een nog beter resultaat verkregen kan worden. Helene traint je mindset en helpt je in je kracht te staan en de gewenste doelen te bereiken. Helene begeleidt je bij dit veranderingsproces.

Kortom: DEquiC Mental Coaching geeft je inzicht in wie je bent, wat je wil en hoe je daar komt. Dat doen we door middel van oefeningen (ook huiswerk) en gesprekken en leer je nieuw gedrag en nieuwe vaardigheden. DEquiC helpt je je doelen te verhelderen en leert je tot oplossingen te komen hoe je je nieuwe (haalbare) doel blijvend kunt bereiken.

Wil jij ook angst, stress te lijf gaan en een betere mindset krijgen, maak dan nu een afspraak voor een coachingstraject. Een traject bestaat uit gemiddeld 6 sessies. Ook één of een enkele sessie is mogelijk. Of wil je meer informatie over andere coaching mogelijkheden of EMDR volg dan deze link naar https://www.delfgaauw-advies.nl/coaching/

Vul het onderstaande formulier in, dan neemt Helene zo spoedig mogelijk contact met je op.