Paarden wegen

Weet jij wat je paard of pony weegt? De meeste mensen schatten het gewicht of gebruiken een meetband. Maar hoe precies is dat? Of zij gaan naar de dierenarts.

Waarom zou je wegen?

  • Afstemmen juiste hoeveelheid voeding
  • Afstemmen juiste hoeveelheid supplementen
  • Juiste dosering ontwormingsmiddel
  • Juiste dosering medicatie afgestemd op gewicht
  • Monitoring groei van geboorte tot volwassen dier
  • Monitoring drachtige merries
  • Gewicht bij transport – maximaal toegestane laadvermogen

Genoeg redenen om je paard of pony te laten wegen. Jij wilt toch ook het beste van voor je paard!


DEquiC komt bij je langs met een mobiele digitale paardenweegschaal!


Wegen kan in of buiten de trailer worden uitgevoerd. Naast de gewichtsbepaling kan ook de stokmaat (geen officiële KNHS-meting), temperatuur, ademhaling en hartslag worden gemeten.

Stokmaat kan met een officiële meetstok of digitaal worden gemeten. Digitaal is ideaal voor paarden die wat angstig kunnen zijn voor een echte meetstok, dus zo voorkom je stress.

Voor de prijs hoef je het niet te laten.

Kosten (incl BTW) per paard:

Tarieven per 1-1-2024 Klik op de link om tarieven te bekijken.

  • Maneges kunnen een offerte aanvragen voor het wegen van hun manegepaarden en -pony’s tegen een speciaal tarief. Offerte aanvraag kan ook via het onderstaande inschrijfformulier. Vermeldt bij opmerkingen dat u een offerte wenst.

Betaling contant of met een tikkie op de dag zelf.

Je krijgt direct de meetgegevens in een meetrapport. Per paard worden tevens de gegevens en metingen door DEquiC opgeslagen in een eigen database. Wanneer je je paard weer laat wegen zijn direct alle gegevens beschikbaar.

Regelmatige weging van je paard is dus zeer belangrijk. Geadviseerd wordt om het twee maal per jaar voor een gezond paard te laten uitvoeren. Drachtige merries één maal per 6 á 8 weken. Onder- of overvoede paarden elke twee maanden. Daarnaast kunnen er ook specifieke gevallen zijn waarvoor dan in overleg afspraken worden gemaakt.

Natuurlijk is weging en/of metingen van je paard of pony ook mogelijk op de locatie van DEquiC.

Voor (pension)stallen, maneges ed die paarden of pony’s van meerdere eigenaren hebben staan, kunnen een intekenlijst downloaden om de interesse te pijlen.


Vul onderstaand aanvraagformulier in, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact op om een afspraak te plannen.