18-03-2018: Dressuurclinic ism Manege Slangenbeek

Verslag in Paard in Beeld:

Proefgerichte dressuurclinic bij Manege Slangenbeek ism DEquiC

 

Zondag 18 maart was de eerste proefgerichte clinic bij Manege Slangenbeek. De deelnemers konden kiezen uit vijf verschillende mogelijkheden: één dressuurproef met hulp en uitleg na de gereden proef, twee dressuurproeven, de proefgerichte dressuurclinic, waarbij één dressuurproef wordt gereden. Hierna kreeg je hulp en uitleg over de gereden proef en konden onderdelen uit de proef nog eens geoefend worden met hulp en begeleiding van jury en instructeur Helene Delfgaauw. Daarnaast kon deze clinic gecombineerd worden met nog één of twee extra dressuurproeven. Gekozen voor deze opzet is omdat je vaak op concours nog eventjes wat uitleg wilde omdat je het commentaar niet snapte, je gevoel toch echt iets anders zei, of hoe je een probleem kunt oplossen in de ring, of een onderdeel graag nog eens opnieuw zou willen rijden omdat het net niet helemaal goed ging. Dit is vaak niet mogelijk op een officiële wedstrijd. Gestart kon worden van BB t/m M2 en Bixie. Je bepaalde zelf je klasse(s) en proef(ven). Een combinatie van verschillende klassen starten was dus ook mogelijk.

Kennelijk was deze opzet zeer gewild, want binnen no time waren er meer inschrijvers dan startplaatsen na openstelling. Hierdoor was de organisatie genoodzaakt al begin februari een inschrijfstop in te stellen.

Het was een lange, koude maar zeer geslaagde leerzame dag met zeer gemotiveerde deelnemers. Allemaal hebben ze hun best gedaan. Degenen die na de clinic nog een dressuurproef reden zag je direct dat ze in deze proef de tips die gegeven waren probeerden op te volgen of uit te voeren. Na afloop van de het deelnemen kreeg je direct je protocol(len) mee en was er een beloning voor je paard of pony.

De organisatoren hebben erg positieve en leuke reacties ontvangen. Na een kort overleg na de clinic is besloten om samen vaker evenementen te organiseren. Heeft u een idee voor een evenement waaraan u zou willen deelnemen, stuur dan een mailtje naar: info@dequic.nl . Misschien kunnen we uw idee uitwerken en daar een leuk evenement van maken. Ook deze proefgerichte dressuurclinic gaan we weer organiseren.


Hieronder een foto impressie van de dag.


 

Klik op de volgende link om een video te starten. 18 maart 2018 drcl def

 


Indeling

Definitieve indeling proefgerichte clinic 18 maart.      
Manege Het Slangenbeek          
             
  Tijd Activiteit Deelnemer Klasse Proef volgorde Cat.
1 9.00-9.30 cl+1 Robine Waage L2 13 – 14 e
2 9.30-10.00 cl+1 Loïs Ravenshorst L1 10 – 9 p
  pauze          
3 10.10-10.30 cl Danique Blaak B 6 p
4 10.30-11.00 cl+1 Mirthe van Otten BB/B 2 – 5 d
5 11.00-11.30 cl+1 Larissa Aanstoot B 3 – 4 d
6 11.30-12.00 cl+1 Anouk Spijker B 3 – 4 d
7 12.00-12.30 cl+1 Jolijn Emmerink L2 12 – 11 e
  pauze          
8 13.00-13.30 cl+2 Luna Schutte BB 1 – 2  e
9 13.30-13.40 1 Sheranie Voorstok M2 21 p
  13.40-13.50 3 Luna Schutte BB derde proef nr 3 e
10 13.50-14.20 cl+2 Caitlin van Houten B 5 – 7 p
  pauze          
  14.30-14.40 3 Caitlin van Houten L1 derde proef 8 p
12 14.40-15.10 cl+1 Jorien Kamphuis L1 7 – 8 d
13 15.10-15.40 cl+1 Famke Bonthuis B 5 – 6 e
14 15.40-16.10 cl+1 Indy Meulenkamp B 3 – 4 b
             
Opmerkingen tijdsindeling:          
1 = 1 dressuurproef = 10 min (commentaar op protocol)      
2 = 2 dressuurproeven = 20 min (niet achter elkaar, met 10 min ertussen, commentaar op protocollen)  
cl = clinic = 20 min (dressurproef met uitleg in baan)      
cl+1 = clinic met 1 extra proef = 30 min (alles aaneengesloten, 1 proef met uitleg in baan, 2e proef met commenaar op protocol)
cl+2 = clinic met 2 extra proeven = 40 min (als cl+1, maar derde proef (3) met 10 min ertussen en commentaar op protocol)

 

 


De aanleiding, en informatie

Hallo dressuurruiters!

Aan de voorbereiding lag het ook dit keer niet en tóch ging het weer mis tijdens de proef. Wat zou je toch graag na afloop de mislukte onderdelen nog eens overrijden en daarbij tips van de jury krijgen!

Je wilt bepaalde onderdelen graag verbeteren of weten waarom je nou een 5 kreeg voor een oefening die volgens jou best goed ging. Maar ja, het vakje onder commentaar is weer eens helemaal blanco…

Je hebt 25 winstpunten, dus de verplichte promotie komt steeds dichterbij. Maar bij de gedachte aan het rijden van een L, M of Z proef krijg je bij voorbaat al slapeloze nachten…

Je hebt geen startkaart, maar vindt het wel leuk om een keer een proefje te rijden. Of je wilt weten of jij en je (jonge) paard/pony al klaar zijn voor het echte werk.

Herken jij jezelf in één van deze situaties? Dan kunnen wij je helpen!

Manege Slangenbeek organiseert in samenwerking met DEquiC een proefgerichte dressuurclinic en oefendressuur o.l.v. Helene Delfgaauw. Zij is een gediplomeerd jurylid dressuur, springen, springenrijstijl en bixie en daarnaast ook nog instructeur. Op zondag 18 maart wordt deze clinic georganiseerd.

Op deze dag zijn diverse mogelijkheden om te starten. Allereerst bepaal je zelf de klasse en de proef die jij wilt rijden. Dus dat hoeft niet noodzakelijk je eigen klasse te zijn en ook niet de voorkeursproef van de maand. Je kunt kiezen van Bixie, BB t/m M.

De verschillende startmogelijkheden zijn:

1             Proefgerichte dressuurclinic:     Eén dressuurproef met hulp en uitleg na de gereden proef.

2             Proefgerichte dressuurclinic:     Eén dressuurproef met hulp en uitleg na de gereden proef en nog een extra dressuurproef naar keuze met commentaar op het protocol.

3             Proefgerichte dressuurclinic:     Eén dressuurproef met hulp en uitleg na de gereden proef en nog twee extra dressuurproeven naar keuze met commentaar op het protocol.

4             Eén oefenproef:    Eén dressuurproef naar keuze met commentaar op protocol.

5             Twee oefenproeven:   Twee dressuurproeven naar keuze met commentaar op protocollen

Tijdens de clinic ga je de door jou gekozen proef rijden zoals tijdens een officiële wedstrijd en zal Helene de proef jureren. Na afloop zal ze de proef met je bespreken, waarna je bepaalde onderdelen samen met haar gaat proberen te verbeteren.

De clinic kun je combineren met het rijden van een 1 of  2 extra oefendressuurproeven van jouw keuze. Dit mogen andere klasses en proeven zijn dan de proef in de clinic.

Tijdens de oefendressuur rij je 1 of 2 proeven in een officiële wedstrijdring. Helene zal de proef jureren en op papier van een uitgebreide toelichting voorzien. Ook krijg je direct na afloop van haar persoonlijk commentaar en heb je de mogelijkheid om enkele vragen te stellen.

 

Kosten per combinatie:

1  Deelname aan clinic  € 20,00

2  Deelname aan clinic en 1 extra oefendressuurproef € 25,00

3  Deelname aan clinic en 2 extra oefendressuurproeven € 30,00

4  Deelname aan twee oefendressuurproeven € 15,00

5  Deelname aan één oefendressuurproef € 10,00

 

Inschrijving:

Wil je meedoen, vul dan het inschrijfformulier in op www.dequic.nl/contact. Vragen kun je sturen naar info@dequic.nl

 

BELANGRIJKE INFORMATIE:

Clinic 18 maart

Sluitingsdatum inschrijving en betaling 9 maart 2018.

Er kan NIET op de dag zelf betaald worden.

Inschrijving op volgorde van ontvangen betaling. VOL is VOL!

 

Uiterlijk 13 maart wordt voorlopige indeling bekend gemaakt. Je wordt pas ingedeeld als betaling is ontvangen.

Definitieve indeling wordt 16 maart bekend gemaakt.

Bij afmelding na de sluitingsdatum blijft verplichting tot betalen bestaan.

 

Veiligheidscap verplicht.

Deelname  is op eigen risico. De organisatoren zijn niet aansprakelijk voor enige schade.